Windows Backup

Windows Defender Offline
About Windows Defender

F-Secure Removal tool

Kaspersky Rescue Disk

Microsoft Essentials Antivirus

DropBox Downloads
Skydrive Downloads

I dag då man har det mästa av sina minnen och dokument i digital form, lagrade på telefon och dator måste man ta till lite försigtighetsreglar.
Backup, backup och backup. Inga ursäktar för att undlåta göra detta. Hårddiskar krasjar, mobiltelefoner tappas, virus infektioner osv.

Jag anbefaller ett par enkla förebyggande steg. Backup är det alltid bra att ha på flera ställen. Här anbefaller jag två gratis tjänster. Dropbox och Skydrive , båda gratis i standard versionerna och fullt åtkomliga från båda smartphone och PC. Automatisk synkning osv. Kopplar du en digitalkamera eller din smartphone till datorn, laddar dom automatisk upp nya filer eller foto, synkroniserar med backuppen.

Man bör också, Innan katastrofen inträffar skapa sig en Windows Reparations Disk att ha i vertygslådan. Med hjälp av denna kan man f.ex kunna boota upp och reparera skadade operativsystem filer.

Så här skapar du en systemreparationsskiva

Öppna Säkerhetskopierings- och återställningscenter genom att klicka på StartBild av Start-knappen, Kontrollpanelen, System och underhåll och sedan på Säkerhetskopiering och återställning.

Klicka på Skapa en systemreparationsskiva till vänster och följ sedan instruktionerna. Administratörsbehörighet krävs Om du uppmanas att ange administratörslösenord eller bekräftelse, följer du uppmaningen.


Obs!
Om du uppmanas att sätta in en installationsskiva för Windows beror detta på att det inte går att hitta de filer som krävs för att skapa systemreparationsskivan på datorn. Sätt in en installationsskiva för Windows 7.

Så här använder du systemreparationsskivan

Sätt in systemreparationsskivan i DVD- eller CD-enheten.

Starta om datorn med hjälp av datorns strömbrytare.

Om du uppmanas till det trycker du på en valfri tangent för att starta datorn från systemreparationsskivan.

Om datorn inte har konfigurerats att starta från en cd eller dvd läser du den information som medföljde datorn. Du kan behöva göra ändringar i datorns BIOS-inställningar.

Välj språkinställningar och klicka på Nästa.

Välj ett återställningsalternativ och klicka sedan på Nästa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *